Θα μας βρείτε!

 

Μαλαγαρδή 9 (πρώην Ρούσβελτ), Κορυδαλλός

Σκακιστικές Διοργανώσεις

στην Ελλάδα

 

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής
Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Σκακιστικές Διοργανώσεις

στον κόσμο

 

Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία
ChessBase / Σκακιστική Ειδησεογραφία
Chess24 / Σκακιστική Ειδησεογραφία

Ο Σύλλογος

Η χρονιά 1974, έτος ιδρύσεως του ΕΕΣΚ, σηματοδότησε την αρχή του οράματος της ενσωμάτωσης του σκακιού στην πολιτιστική και αθλητική ζωή των κατοίκων της περιοχής. Το όραμα αυτό ήδη θεωρείται πραγματικότητα.
 
Η συνεχής προσπάθεια των μελών του συλλόγου, ανέδειξε το σκάκι κύριο μέσο ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης για μεγάλο αριθμό νέων κυρίως, ανθρώπων στην πόλη μας.
 
Ο ΕΕΣΚ την τελευταία δεκαετία συμμετέχει στην Α’ Εθνική Κατηγορία του Πανελλήνιου Σκακιστικού Πρωταθλήματος, με πολλές διακρίσεις. Αποκορύφωμα της προσπάθειας αποτέλεσε η  κατάκτηση του Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, κατά την αγωνιστική περίοδο 1997-1998.
 
Ο ΕΕΣ Κορυδαλλού, μέσα από τα πολλά τμήματα αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων, προσφέρει  τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το σκάκι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Πέρυσι, περισσότεροι από 70 μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα προπονήσεων του Συλλόγου, συμμετέχοντας παράλληλα και σε σκακιστικούς αγώνες.
 
Προπονητές του ΕΕΣΚ διδάσκουν σκάκι σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Κορυδαλλού υλοποιώντας το  πρόγραμμα ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας.  Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα περισσότερα από 200 αγόρια και κορίτσια να γνωρίσουν το σκάκι και να πάρουν από αυτό τα τεράστια οφέλη που προσφέρει.


Σκακιστικά Νέα και μαθήματα

Σκακιστικά νέα Chess24.gr

Το blog του

ΕΕΣ Κορυδαλλού


Photo Gallery