Θα μας βρείτε!

 

Μαλαγαρδή 9 (πρώην Ρούσβελτ), Κορυδαλλός

Σκακιστικές Διοργανώσεις

στην Ελλάδα

 

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής
Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Σκακιστικές Διοργανώσεις

στον κόσμο

 

Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία
ChessBase / Σκακιστική Ειδησεογραφία
Chess24 / Σκακιστική Ειδησεογραφία

Ο  ΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΙΣΜΑΝΗΣ 3ος  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!!

Η ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ 2η  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ!!

Πολύ μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν για μια ακόμα φορά οι αθλητές του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, που συμμετείχαν στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα 2005, τα  οποία διεξήχθησαν στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Πόρτο Καρά, στη Χαλκιδική, το διάστημα 22 έως 28 Απριλίου.

Ο Άγγελος Σισμάνης αγωνίστηκε στο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών  έως 14 ετών και αναδείχτηκε 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατακτώντας την τρίτη θέση ανάμεσα σε 43 συμμετέχοντες από 18 χώρες (Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία, Αγγλία, Ισραήλ, Ινδία, Η.Π.Α. κ.α.), με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, πετυχαίνοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Ρουμάνο Ioan Chirila) και χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον Ρώσο Alexander Kopylov μόλις για μισό πόντο στο κριτήριο ισοβαθμίας!!

Ήταν μια εξαιρετική επιτυχία του Άγγελου, που συνεχίζει εδώ και αρκετά χρόνια να πετυχαίνει μεγάλες διακρίσεις, τόσο σε διεθνές επίπεδο (3ος-4ος σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παμπαίδων), όσο και σε ελληνικό (Πρωταθλητής Ελλάδας Παμπαίδων 10 και 12 ετών).

Η Μαρία  Οικονομοπούλου αγωνίστηκε στο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών  έως 16 ετών και αναδείχτηκε 2η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα κορίτσια, ανάμεσα σε 45 συμμετέχοντες από 19 χώρες (Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ινδία, Νότια Αφρική, Φινλανδία, κ.α.), με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, πετυχαίνοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες και πίσω από την εκπληκτική Ρωσίδα Valentina Gounina (που συγκέντρωσε 8 βαθ. στους 9 αγώνες και τερμάτισε αήττητη, με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Για την Μαρία ήταν η πρώτη μεγάλη διεθνής επιτυχία, που έρχεται σαν συνέχεια των σπουδαίων ελληνικών επιτυχιών της (Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κορασίδων τα δυο τελευταία χρόνια).

Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες των αθλητών μας πιστοποιούν την εξαιρετική παρουσία του Συλλόγου μας αλλά πρωτίστως προβάλλουν  την πόλη μας σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο.


Σκακιστικά Νέα και μαθήματα

Σκακιστικά νέα Chess24.gr

Το blog του

ΕΕΣ Κορυδαλλού


Photo Gallery